Tilbage til kort

Hedensted

Nyt produkt med patent-potentiale

Med hjælp fra Væksthus Midtjylland har Linddana fået en ny strategi, som giver succes med innovation drevet af kundernes ønsker. Og et nyt produkt er på vej på markedet.

Linddana i Hedensted tyr til Væksthus Midtjylland, når udfordringer melder sig. Da finanskrisen bed i 2009, fik Linddana medfinansieret en ny strategi, og 8 år senere bad virksomheden igen Væksthus Midtjylland om hjælp til en strategiproces. Og resultaterne af den nye strategi viser sig allerede det første år.

Virksomheden med 45 ansatte tjener mere end forventet, og der er vækst i antallet af produktionsmedarbejdere. Linddana har siden 1980 udviklet og produceret TP flishuggere og er en af de førende i verden på sit felt med en nyudviklet flishugger stærkt på vej på markedet.

Flishuggeren blev præsenteret på en messe i Hannover, hvor potentielle kunder viste stor interesse. Forventningen er, at den vil give endnu mere vækst.

At have en stand på en messe var helt nyt for Linddana, men det bliver langtfra sidste gang.

”Det var meget interessant at komme ud og møde kunderne på en messe og få en direkte dialog og lytte til, hvad de har brug for. Og selvfølgelig også få deres positive reaktion på den nye flishugger, som adskiller sig ved at køre på batteri. Den teknologi vil vi nu søge patent på”, siger direktør Hans Anker Holm.

Han har allerede bedt om at få booket en stand på en stor have- og parkmesse i Tyskland, for væksten sker i dag indenfor parker og haver og ikke længere indenfor landbrug, og derfor skulle strategien ændres. Og direktøren glæder sig over, at den virker.

”Brugerdrevet innovation er meget vigtig for os fremover, for vi ønsker at lytte mere til kunderne og kombinere deres ønsker med sikkerheden i vores produkter. Vi har allerede ændret flere af vores flishuggere en smule efter kundernes ønsker, og det gavner salget”, siger Hans Anker Holm.

Faktaboks

Udfordring

Behov for at sætte strategien under lup.

Løsning

Medfinansiering til strategiproces med eksterne konsulenter.

Imidt-effekt

Bedre indtjening, flere medarbejdere ansat i produktionen og udvikling af et nyt produkt.