I trygge hænder hos Væksthus Midtjylland

GoFact har udviklet et innovativt it-værktøj, som opsamler data om detailkæders salg og lager. For iværksætter Henning Hausted betyder det meget, at Væksthus Midtjylland fra sidelinjen går op i hans forretning.

Det er kun knap to år siden Henning Hausted og hans kompagnon besluttede sig for at blive iværksættere med virksomheden GoFact ApS i Birk Centerpark i Herning.

Forretningsidéen er inspireret af Henning Hausteds erfaringer som it-direktør i en stor dansk modevirksomhed, og Syddansk Innovation er med som investor, for udviklingsarbejde er meget tidskrævende.

Flere butikskæder er nu koblet på det værktøj, GoFact har udviklet. Det måler på detailkædernes salgstrends og lager og kommer med forslag til omrokering af varer mellem butikkerne, så mest muligt bliver solgt til fuld pris.

For få måneder siden henvendte Henning Hausted sig til erhvervsrådet i Herning i forbindelse med en ansøgning til Innovationsfondens InnoBooster. Han ville gerne have læst den igennem og blev vist videre til Væksthus Midtjylland. Efter sparring og brugbare råd, blev ansøgningen rettet til, og pengene blev bevilget. Siden har han oplevet, at væksthuskonsulenten husker på ham og GoFact.

”Det betyder meget for mig som iværksætter, at Væksthus Midtjylland fra sidelinjen går op i min forretning. Jeg har allerede fået kontakter derigennem, som jeg ikke selv kunne have skabt, og jeg er sikker på, at jeg kan få hjælp til andre ting også”, siger Henning Hausted.

Medarbejder nummer fem er netop ansat i GoFact, og Henning Hausted regner med, at det ikke bliver den sidste.

”Væksthuskonsulenten har givet mine kontakt-info til mulige samarbejdspartnere. Hvad der kommer ud af det, er endnu for tidligt at sige, men jeg føler mig overbevist om, at det bare er et spørgsmål om tid, før det giver pote”, siger Henning Hausted.

Faktaboks

Udfordring

Ansøgning til Innovationsfondens InnoBooster-program.

Løsning

Sparring og brugbare råd, som blev brugt til at rette ansøgningen til.

Imidt-effekt

Pengene er bevilget, og derudover har GoFact fået værdifulde kontakter til mulige samarbejdspartnere.