Tilbage til kort

Holstebro

Tjek på væksten i CeramicSpeed

CeramicSpeed i Holstebro har fordoblet antallet af medarbejdere fra 40 til 80 på et enkelt år og er på anbefaling af Væksthus Midtjylland i gang med et væksttjek. Den eksterne konsulent har vist sig at være timelønnen værd.

Væksten buldrer afsted i CeramicSpeed. Virksomheden udvikler og producerer kuglelejer, der speeder farten op i sportens verden og i industrien, og både sports- og industrimarkedet vokser. Alligevel var direktionen imødekommende overfor forslaget om et væksttjek fra konsulenten i Væksthus Midtjylland, som har fulgt virksomheden tæt siden 2010.

For CeramicSpeeds erfaring er, at Væksthus Midtjylland er værd at lytte til. Og til trods for at ingen alarmklokker bimler, besluttede direktionen at følge forslaget og hyre en ekstern konsulent.

”Igen har Væksthus Midtjylland haft blik for CeramicSpeeds behov, og det kan vi ikke rose dem nok for. De bliver ved med at komme med relevante tilbud til os”, siger CEO og founder Jacob Csizmadia.

Væksttjekket består af en overbliksanalyse og et tjek over tre måneder, hvor konsulenten bl.a. analyserer varelager, pengeflow og graver sig ned i alle konti og processer. Bagefter er det lettere at holde snor i væksten, så den er under kontrol, og problemer med finansiering ikke opstår.

”Konsulenten har peget på finansielle forbedringsmuligheder, som betyder, at vi kan spare en del penge. Væksttjekket hjælper os også med at vurdere, hvilken rolle den kommende produktionschef skal spille”, siger Jacob Csizmadia.

De seneste år er CeramicSpeed vokset meget. Både varelageret og medarbejder-tallet, og medarbejderne har i gennemsnit kun været ansat knap to år.

”Derfor har vi holdt lidt igen i år. Vi er nu ca. 80 ansatte og ønsker at vokse, så vi stadig kan fastholde og udvikle den iværksætterkultur, som CeramicSpeed er skabt af”, understreger direktøren.

Faktaboks

Udfordring

Ønske om at holde snor i væksten og forhindre fremtidige udfordringer med finansiering.

Løsning

Medfinansiering til væksttjek udført af ekstern konsulent.

Imidt-effekt

Varelager og pengeflow analyseret og finansielle forbedringsmuligheder fundet.