Fra 4 til 12 medarbejdere

Direktør Jens Nygaard Jensen bliver udfordret af Væksthus Midtjylland, og det kan han godt lide. Sådan har det været, siden han i 2014 overtog den 30 år gamle virksomhed Comadan A/S.

Omsætningen og medarbejdertallet vokser, udviklingsafdelingen er genetableret, og der er ansat en strategisk salgschef, som skal skaffe Comadan endnu flere eksportordrer kloden rundt.

Der er sket meget, siden direktør Jens Nygaard Jensen for tre år siden overtog handelsselskabet med speciale i komponenter og styringselektronik til industri og byggeri. Lige så længe har han løbende været i dialog med Væksthus Midtjylland, for kort efter overtagelsen kontaktede han erhvervsrådet, som sendte ham videre.

Jens Nygaard Jensen sætter stor pris på den sparring, de gode råd og medfinansiering til konkrete projekter, han har fået. Det første projekt var konsulent-hjælp til hjemmesiden, og det har skaffet mere synlighed og flere opgaver. Siden har Comadan bl.a. fået et nyt it-system og deltaget i eksportfremstød.

”Selvom vi eksporterer til 30 lande, udfordrer væksthuskonsulenten mig på, at vi kunne eksportere endnu mere. Og det hjælper mig til at kaste et kritisk blik på min virksomhed”, siger Jens Nygaard Jensen.

Comadan eksporterer bl.a. til Kina, fordi virksomheden kan producere små serier af et par hundrede styk. Det kan de ikke konkurrere med i Kina.

Nogle gange ringer direktøren selv til Væksthuset og beder om et besøg. Andre gange bliver han kontaktet med henblik på programmer, der kan være interessante for Comadan. Og Jens Nygaard Jensen vender alle sine overvejelser med Væksthuskonsulenten.

”Han er god at spille bold op ad og ”tvinger” mig til at se 10 år frem. Jeg ser Comadan som min virksomhed, mens han ser den som en virksomhed, der skal give vækst og arbejdspladser mange år frem. Og det har lønnet sig at tænke langsigtet”, siger Jens Nygaard Jensen.

Faktaboks

Udfordring

Behov for sparring og gode råd til udvikling af virksomheden.

Løsning

Medfinansiering til konkrete projekter, bl.a. konsulenthjælp til hjemmesiden, et nyt it-system og eksportfremstød.

Imidt-effekt

Mere synlighed og flere opgaver via ny hjemmeside og både omsætning og medarbejdertal vokser.