Tilbage til kort

Ringkøbing Skjern

Biomasseanlæg i topkvalitet

Linka Energy har rustet sig til at erobre nye eksportmarkeder med et projekt til kvalitetsstyring medfinansieret af Væksthus Midtjylland. Nye kontrolrutiner sikrer, at biomasseanlæg skibes afsted i topkvalitet.

Det går rigtig godt med at sælge de biomasseanlæg, Linka Energy i Ringkøbing-Skjern udvikler og bygger. Virksomheden er en af de førende på markedet for denne type anlæg, som både er til beboelse og industri. Tre år i træk er Linka Energy hædret med en Gazelle, og medarbejdertallet er vokset til 40.

70 procent af produktionen går til eksport, og Linka Energy har godt fat på flere europæiske markeder. Men eksportambitionerne rækker videre. Nye markeder i Europa er i kikkerten, og derfor har virksomheden gennemført et kvalitetsstyringsprojekt over fem måneder med hjælp fra Væksthus Midtjylland.

”Det været en stor lettelse at have en ekspert udefra, der har fungeret som fødselshjælper undervejs. Konsulenten har guidet os gennem projektet og hjulpet os med at strukturere og styre det. Og beslutningen om at sætte det i gang var noget lettere, fordi vi får finansieret en del af konsulentens timer”, siger direktør Brian Pedersen.

Nu har Linka Energy beskrevet og dokumenteret alle rutiner. Det sikrer faste procedurer, hver gang en ny ordre ruller ind. En række kontrolrutiner betyder, at de anlæg, som skibes afsted til kunderne, er i top.

”Det højner kvaliteten, fordi risikoen for fejl mindskes. Dermed sparer vi tid på at rette fejl og får oveni mere tilfredse kunder”, påpeger Brian Pedersen.

Han betragter Væksthus Midtjylland som en værdifuld sparringspartner, som Linka Energy bl.a. bruger til strategisk sparring. Og til at få overblik over programmer for vækstvirksomheder og de muligheder, der er i forhold til Linka Energy.

”Det er let for virksomheder at fare vild i junglen af programmer. Det betyder meget, at vi bliver guidet gennem junglen og finder frem til det, som kan bringe Linka videre”, siger direktøren.

Faktaboks

Udfordring

Behov for kvalitetsstyringsprojekt.

Løsning

Medfinansiering til at hyre ekspert udefra, der har været fødselshjælper i det fem måneder lange forløb.

Imidt-effekt

Nye kontrolrutiner sikrer kvaliteten, fordi risikoen for fejl mindskes.