Fra 17 til 26 medarbejdere

Lupbriller fra Samsø breder sig blandt tandlæger og læger i bl.a. Brasilien, Rusland og Taiwan. Et LEAN-forløb medfinansieret af Væksthus Midtjylland har fået ExamVision til at stille skarpt på fjerne markeder.

Medarbejdertallet i ExamVision er steget fra 17 til 26 de seneste år, og til trods for de flotte vækstrater trækker direktør Kim Jensen gerne på Væksthus Midtjylland. For hvis væksthuset er inde over, vokser virksomheden mere, mener han.

”Selvom det går rigtig godt, nytter det ikke at hvile på laurbærrene. Vi skal være fremme i skoene for at sikre fortsat vækst. Væksthus Midtjylland er en vigtig samarbejdspartner, som hjælper os med ny viden og nye kompetencer”, siger Kim Jensen, der er uddannet optiker.

I 2001 startede han ExamVision på Samsø sammen med Jørn Rønvig, og han er nu eneejer. Virksomheden er kåret til Gazelle tre gange, og i 2016 kom en flot 2. plads i hus, da Sparekassen Kronjyllands vækstpris blev uddelt til midtjyske vækstvirksomheder.

”Vækst kræver, at vi har helt styr på produktionen, for når ordrerne strømmer ind, er det afgørende, at medarbejderne hurtigt kan levere dem til kunderne”, understreger Kim Jensen. Han har fået styr på produktionen, organisationen og arbejdsgange i samarbejde med en LEAN-konsulent fra Teknologisk Institut, der var medfinansieret af Væksthus Midtjylland.

Det har for alvor givet vokseværk og er fundamentet for al videre vækst, påpeger direktøren.

På fjerne markeder har læger og tandlæger fået øjnene op for lupbrillerne, og det giver travlhed i Tranebjerg, hvor brillerne produceres og skræddersys til den enkelte kunde. De kan forstørre helt op til 5,7 gange.

Lige nu er to medarbejdere på LEAN-kursus, og snart skal ExamVision i gang med et it-løft og en ISO-certifisering. Også med hjælp fra Væksthus Midtjylland, som Kim Jensen løbende har kontakt til.

Faktaboks

Udfordring

Behov for at trimme produktionen, organisationen og arbejdsgange.

Løsning

Medfinansiering til projekt med LEAN-konsulent fra Teknologisk Institut.

Imidt-effekt

Vækst i antal medarbejdere og på eksportmarkeder.