Innovationsworkshops har løftet Conpleks

Interne workshops med fokus på innovation har gødet jorden for nye forretningsområder i Conpleks Robotech. Alle medarbejdere har været med til at udvikle idéer til nye robotter indenfor overvågning, opmåling og observation.

I en virksomhed med fuld fart frem er der brug for at styre udviklingen, og sådan er det også i Conpleks, hvis udendørs mobile robotter ruller på et stigende antal fodboldbaner og marker og klipper græs i parker.

Conpleks Innovation ApS blev startet i Struer i 2010 af Tom Simonsen og Hans Knutsson, og de to ambitiøse herrer har startet endnu et selskab Conpleks Robotech ApS. I dag lønner de 10 medarbejdere og satser på, at det tal bliver fordoblet inden år 2020.

”Vi har som altid haft stor gavn af Væksthus Midtjylland det seneste år. Men det, der har løftet os mest, er vores interne innovationsworkshops. Det vil hjælpe os med at styre vores udvikling de kommende år”, siger Tom Simonsen.

På syvende år er han og hans partner flittige brugere af de mange muligheder for virksomheder i vækst. Listen er lang over det, de har fået medfinansiering til fra Væksthus Midtjylland.

Det seneste program, de er koblet på via Væksthus Midtjylland, er Scale-up Denmark. Det er et elitetræningsforløb for vækstvirksomheder, og de interne innovationsworkshops er en del af det program.

”Det har været meget inspirerende at samle alle medarbejdere i konferencelokalet for at arbejde målrettet med innovation en hel dag. Alle virksomheder kunne have gavn af at tage sådan en dag eller flere ud af kalenderen og fokusere på fremtidige forretninger sammen med en innovationskonsulent”, mener Tom Simonsen.

Og gode idéer til nye forretningsområder kom da også på banen under de interne workshops. De bliver nu plejet og pudset, mens virksomheden vokser videre i BusinessPark Struer. Allerede om et par måneder starter to nye medarbejdere i praktik.

Faktaboks

Udfordring

Ønske om at satse på nye forretningsområder.

Løsning

Medfinansiering til innovationsworkshops for alle medarbejdere.

Imidt-effekt

Udvikling af idéer til nye robotter, som kan give fremtidig vækst.