Projekt skubber til Vitani

Vitani er én af de førende indenfor kunstig intelligens og big data i energiovervågning. Et projekt om brug af big data vil få virksomheden til at accelerere væksten yderligere.

Vitani Energy Systems A/S i Viborg er i rivende udvikling. Virksomheden med 15 medarbejdere udvikler software og er førende i Danmark indenfor software til energiledelse, energiovervågning og brug af big data til energieffektivisering af bygninger.

Siden Vitani A/S for tre år siden købte Omega EMS-softwaren af Scanenergi A/S er den årlige omsætning strøget i vejret. I 2018 forventer Vitani Energy Systems A/S en vækst på 400% siden første regnskabsår.

Virksomheden hjælper bl.a. kommuner og store virksomheder med at spare på energien i bygninger. Inspireret af Væksthus Midtjylland er Vitani med i et projekt, hvor de via kunstig intelligens og smarte trådløse IoT-sensorer kan fortælle bygningens ejere, hvor meget de kan spare ved at ændre adfærd. Det er typisk op til 15 % af bygningens energiforbrug.

Sensorerne kan bl.a. bruges til at indsamle informationer på tværs af bygninger. Dermed kan f.eks. kommuner sammenligne energiforbruget i deres daginstitutioner med lignende i andre kommuner.

”Projektet skubber til os og får os til at accelerere yderligere. De nye sensorer og softwarealgoritmer har et meget stort potentiale for os. Alene de 4000 daginstitutioner og 1600 folkeskoler i Danmark udgør et enormt marked”, siger direktør Rasmus Pedersen.

Dertil kommer private virksomheder med kontorbygninger, hvor besparelsespotentialet kan være endnu højere, tilføjer direktøren.

Han sætter stor pris på samarbejdet med Væksthus Midtjylland og medfinansieringen til projektet.

”Som mellemstor virksomhed er det svært at gennemskue de mange tilbud om rådgivning, der eksisterer, og hvad der er bedst for Vitani. Væksthus Midtjylland hjælper os med til at skabe overblik.  I det daglige har vi mest fokus på vores kunder, og hvordan vi skaber værdi for dem”, siger Rasmus Pedersen.

Faktaboks

Udfordring

Vanskeligheder med at gennemskue de mange muligheder for offentlige tilskud til vækstvirksomheder.

Løsning

Tilbud fra Væksthus Midtjylland-konsulent om overblik og medfinansiering af konkrete projekter.

Imidt-effekt

Udvikling af nye software-moduler, der kan skabe markant vækst og eksportmuligheder for Vitani.